Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

To πρόγραμμα e twinning συνεχίζεται για 2η χρονιά.

To Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου, στη διάρκεια του σχολικού έτους 2004-2005, συνήψε εγγεγραμμένη συνεργασία με το σχολείο SAULΕ PRIVATE SECONDARY SCHOOL της Λιθουανίας, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα e- twinning. Το θέμα της συνεργασίας ήταν «ΤEENAGERS’ EVERYDAY LIFE”. Στην πρώτη επαφή τους, οι μαθητές αντάλλαξαν e-mails με απλά βιογραφικά στοιχεία, ατομικές συνήθειες και χόμπυ.

Στη συνέχεια, με την παρότρυνση των καθηγητριών τους, Κρητικού Βασιλικής, Φιλολόγου και Margarita Virzintiene, καθηγήτριας της Αγγλικής γλώσσας, αποφάσισαν να διαθέσουν τρεις διδακτικές ώρες για να έλθουν σε επαφή με τη λογοτεχνία των δύο χωρών. Από το σχολείο μας το υλικό αυτής της ανταλλαγής είχε ως εξής: Ο μύθος του Αισώπου «Ο λύκος και η γριά» ( από την αρχαία ελληνική λογοτεχνία), το Τραγούδι του Γάμου (από την δημοτική μας ποίηση) και την Άρνηση του Γ. Σεφέρη ( από τη σύγχρονη λογοτεχνία).

Αναμένουμε το υλικό του σχολείου της Λιθουανίας για να κάνουμε την παρουσίασή του. Ωστόσο στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους, ενδιαφέρον για συνεργασία έδειξε και το Τεχνικό Λύκειο ZESPOL SZKOL TECHNICZNYSZ του RYBNIK της Πολωνίας, στον υπεύθυνο καθηγητή του οποίου, τον κ. Stadnicki, έχει επίσης αποσταλεί το ίδιο υλικό. Η εγγραφή, όμως, αυτής της συνεργασίας δεν έχει γίνει ακόμη.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να πούμε ότι οι ρυθμοί εξέλιξης του προγράμματος αλλά και της ενημέρωσης σχετικά με αυτό, είναι μάλλον αργοί και ως εκ τούτου πολύ λίγα πράγματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς.

Από την δημοσίευση στην εφημερίδα Επιλογές 11/2005:
Έχουμε ήδη αυξήσει τους συνεργάτες μας σε πέντε: Ξεκινήσαμε με ένα σχολείο της Λιθουανίας, στη συνέχεια προστέθηκαν δύο της Πολωνίας, ένα της Τσεχίας και ένα της Ισπανίας. Το κοινό θέμα επεξεργασίας, εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά, είναι « Η καθημερινή ζωή των εφήβων». Η επιλογή του θέματος σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους νέους της Ευρώπης μέσα από κοινές αλλά και διαφορετικές εμπειρίες, αντιλήψεις και ιδέες, σε μια ήπειρο που φιλοδοξεί να προσφέρει στους κατοίκους της την ειρήνη και την ευημερία.


Σχετικοί σύνδεσμοι

Το υλικό της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό

Επίσκεψη των παιδιών από την Λιθουανία στον Άγιο Στέφανο
7-4-2006 έως 16-4-2006

Επίσκεψη των παιδιών μας στην Λιθουανία
27-4-2006 έως 4-5-2006