Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Aδελφοποίηση με το COLLEGE LES AIGRETTES, SAINT GILLES

Tο COLLEGE LES AIGRETTES, SAINT GILLES, REUNION, Γαλλικής κτήσης βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό.
Ομάδα 23 μαθητών μας αλληλογραφεί με συνομηλίκους τους από το παραπάνω σχολείο, ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις δύο χώρες, το εκπαιδευτικό τους σύστημα και τον πολιτισμό τους γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αυτό το τόσο απομακρυσμένο από την Ελλάδα σημείο, 29 μαθητές (ανήκουν στη φυλή των Κρεολών) διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά. Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων θα ολοκληρωθεί με την συνάντηση των μαθητών, η οποία θα γίνει το Μάϊο, όταν οι ξένοι μαθητές θα επισκεφθούν τη χώρα μας, φιλοξενούμενοι του Οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004. Υπεύθυνη του Προγράμματος η καθηγήτρια Κρητικού Βασιλική, φιλόλογος .
Στις 9 Μάιου ήρθαν τα παιδιά από το νησί Reunion και επισκέφτηκαν το σχολείο μας και κάνανε ολοήμερη εκδρομή στην Αίγινα.
Με τo παραπάνω προγράμμα το σχολείο μας στοχεύει στο να δώσει στους μαθητές του όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορεί για καινοτόμους δράσεις, τέτοιες, που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα τους κάνουν σωστά και ενημερωμένα μέλη της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας.


Σχετικές Εικόνες

Στο φράγμα Μαραθώνα Το μάθημα των αρχαίων ελληνικών Ανταλλαγή δώρων
Εκδρομή των παιδιών στην Αίγινα Στο καράβι Επίσκεψη των μαθητών στην αίθουσα πληροφορικής