Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Δραστηριότητες 2001-2002

Εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη (Άνοιξη 2002)

Τόποι – Γλώσσα – Άνθρωποι. Προσέγγιση του ύφους του Ελύτη κατόπιν διδασκαλίας, επιλογή από τα κολάζ του ποιητή και συνδυασμός με επιλεγέντα ποιήματα και ελληνική συμφωνική μουσική. Έγιναν ομιλίες από καθηγητές Παν/μίου και απαγγελίες ποιημάτων με συνοδεία πιάνου και κιθάρας από μαθητές.

Η χορωδία του σχολείου με την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής κυρίου Δ. Αντωνίου, πλαισιώνει όλες τις σχολικές εκδηλώσεις αλλά και συμμετέχει κάθε χρόνο στο Ετήσιο Φεστιβάλ Χορωδιών με τον τοπικό φορέα "ΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ".

Τα έργα ζωγραφικής των παιδιών, με τη συνεργασία της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κυρίας Ζ. Κουβέλη, εκτίθενται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου.

Πολιτιστικά Προγράμματα που έχουν εκπονηθεί:
Α) Εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από το θάνατο του Ρήγα Φεραίου. Εργασίες των μαθητών για τη ζωή, το έργο του, τις ιδέες και τα οράματά του κατόπιν διδασκαλίας. Παρουσίαση από τη χορωδία μελοποιημένων αποσπασμάτων.
Β) Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Διονυσίου Σολωμού σε συνδυασμό με τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην πατρίδα του τη Ζάκυνθο.
Γ1) Πολιτιστικό Πρόγραμμα στα πλαίσια της Ολυμπιακής Παιδείας. Θέμα: «Η Ολυμπιακή Ιδέα στην Αρχαία Ελλάδα: Πανελλήνιοι Αγώνες Αθλητισμού και Πολιτισμού». Εργασίες 20 μαθητών κατά ομάδες σε ώρες εκτός διδασκαλίας: ιστορία αγώνων, είδη αγώνων, οι αγώνες μέσα από τη λογοτεχνία, εικαστικά για τα αθλήματα και συνδυασμός τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αρχαία Ολυμπία.
Γ2) Η αναβίωση του Ολυμπισμού στη σύγχρονη εποχή. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 17 μαθητές της Γ τάξης. Σκοπός του προγράμματος ήταν η έκδοση λευκώματος με τις εργασίες της ομάδας στην Ελληνική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έχουν εκπονηθεί:
1) Παρέμβαση στο σχολικό κτίριο
2) Σχολική Αυλή
3) Εναλλακτικές μορφές ενέργειας
4) Ζώα που εξαφανίζονται
5) Αστικά λύματα στον Αγ. Στέφανο
6) Τα απορρίμματα κρύβουν μέσα τους, τους θησαυρούς της γης
7) Ξωκλήσια Αγ. Στεφάνου