Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Δραστηριότητες 2005-2006

1. To πρόγραμμα etwinning συνεχίζεται για 2η χρονιά. Έχουμε ήδη αυξήσει τους συνεργάτες μας με ένα σχολείο στη Λιθουανία, δυο στη Πολωνία , ένα στην Τσεχία και ένα στην Ισπανία. Έρχονται στην Ελλάδα 10 μαθητές από τη Λιθουανία από 7/4/06-13/4.

2. Το πρόγραμμα ΗΡΩΝ ξεκίνησε Πέμπτη 10/11/2005 με σκοπό την επιμόρφωση των ενηλίκων του δήμου μας στις νέες τεχνολογίες.

3. Αυτή τη χρονιά, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής σχετικό με την ιστορία του τόπου μας. Δεδομένου ότι οι μαθητές του σχολείου μας προέρχονται από πολλές διαφορετικές περιοχές, το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί τους βοηθά να γνωρίσουν τον Άγιο Στέφανο, όπου, ως επί το πλείστον, έρχονται για να ζήσουν μόνιμα.

4. Πριν από δυο χρόνια υλοποιήθηκε από το σχολείο μας σε συνεργασία και με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία το πρόγραμμα COMENIUS "Let us gather, let us dance” με μεγάλη επιτυχία. Στηριζόμενοι, λοιπόν σε αυτήν, αλλά και στην εμπειρία που αποκτήσαμε, κάναμε και φέτος αίτηση για μια νέα επιχορήγηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, που χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα.

Προς το παρόν, η έγκριση της προπαρασκευαστικής επίσκεψης μας έδωσε τη δυνατότητα αλλά και τη χαρά να επισκεφθούμε το College d’Alzon της περιοχής της Βαλλονίας του Βελγίου, όπου 70 μαθητές, σε σύνολο 350, έχουν επιλέξει σαν ξένη γλώσσα τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά. Εκεί, με τον Διευθυντή κ. BENOIT STREPENNE και τον ελληνιστή συνάδελφο κ. F.X FOLIE, συζητήσαμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα κοινό γλωσσικό πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε 2 ομάδες μαθητών και από τα δυο σχολεία να επισκεφθούν την χώρα- εταίρο για 14 μέρες και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γλώσσα της επιλογής τους. Το πρόγραμμα αυτό, αν βεβαίως πάρουμε και την τελική έγκριση, θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

5. Για άλλη μια φορά ένα πρόγραμμα Αγωγής υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη στο γυμνάσιό μας. Τα παιδιά αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής με τον τίτλο « Ασφαλείς στους δρόμους». Σκοπός μας η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων που τόσο κοστίζουν στη χώρα μας…

6. Ομάδα 10 μαθητών μας συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών, προσφέροντας μάλιστα και πλούσια δώρα στους μαθητές που θα διακριθούν στη συγγραφή μιας έκθεσης με θέμα « Ποιο πρόσωπο και ποιο πράγμα θα ασφάλιζα κατά προτεραιότητα και γιατί».


Σχετικοί σύνδεσμοι

Δραστηριότητα 1-eTwinning

Δραστηριότητα 2- Ήρων

Δραστηριότητα 4- Socrates Comenius