Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Ανταλλαγή μαθητών με σχολείο του Βελγίου

Οι μαθητές μας τη φορά αυτή ταξίδεψαν ως το Βέλγιο, για να συναντήσουν τους συμμαθητές τους από το College d’Alzon, της κωμόπολης BURE (TELLIN), με τους οποίους είχαν ήδη εργαστεί πάνω στο θέμα «Η επίδραση της Ελληνικής γλώσσας πάνω στη Γαλλική».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρωτεύουσα του Βελγίου, επισκεπτόμενοι Τα Ανάκτορα, το Βελγικό κοινοβούλιο, την Μεγάλη Πλατεία των Βρυξελλών αλλά και τρία μουσεία, (Mουσείο της Δυναστείας, Μουσείο των Προγόνων και Μουσείο της Σοκολάτας) τον Καθεδρικό Ναό και να ζήσουν την μεγάλη γιορτή του Βελγικού Προσκοπισμού, το Jamboree. Ακόμα πέρασαν από την περιοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μια και το νεαρό της ηλικίας τους δεν επέτρεπε την επίσκεψη σε αυτό.

Και η περιοχή των Αρδεννών, όμως, που μας φιλοξένησε (Province de Luxembourg), επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Περίφημα διάσπαρτα κάστρα ευγενών του Μεσαίωνα (Rochefort, Bouillon), σπήλαια (Han sur Lesse), εξαιρετικά δείγματα ναών ( Basilique de Saint Hubert) και τέλος το καταπληκτικό τεχνητό χωριό στο Fourneau Saint Michel, όπου βρίσκονταν όλοι οι αντιπροσωπευτικοί τύποι σπιτιών του Βελγίου.

Εξαιρετική ήταν και η εμπειρία της γιορτής-προβολής του σχολείου Portes Ouvertes, με ταυτόχρονη παρακολούθηση του θεατρικού έργου «Η μικρή πλατεία» του Goldoni, παιγμένο με μεγάλη επιτυχία από μαθητές του σχολείου.

Σε μια Ελληνο-βελγική βραδιά, που διοργάνωσαν οι εκεί συνάδελφοι, παρέστη η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο κ. Δικοπούλου και πολλοί φίλοι της πατρίδας μας, στους οποίους έγινε παρουσίαση Power Point σχετικών με την Αθήνα αλλά και την περιοχή μας, τον Άγιο Στέφανο.

Τα παιδιά είχαν ακόμη την ευκαιρία να κάνουν από κοινού μάθημα γλώσσας, να γνωρίσουν την Ερασμιακή προφορά των Αρχαίων ελληνικών αλλά και να ασκήσουν τα Γαλλικά τους.

Ήταν ένα ταξίδι στον τόπο που χτυπά η καρδιά της Ευρώπης με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους μικρούς μαθητές μας. Οι εντυπώσεις τους πάντως ήταν άριστες! Κι αυτό, βέβαια, οφείλεται και στην καταπληκτική φιλοξενία που απόλαυσαν και ασφαλώς σκοπεύουν να ανταποδώσουν τον επόμενο Οκτώβριο με τον ίδιο ενθουσιασμό.


Σχετικές Εικόνες

Βρυξέλλες GRANDE PLACE Fourneau Saint Michel
College d'Alzon Chocolats Godiva Banhofstrasse Ζυρίχη
Στο σταθμό της Ζυρίχης Θεατρικό παιχνίδι στην αυλή του σχολείου