Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Ανταλλαγές μαθητών και εξωδιδακτικά προγράμματα

Το σύγχρονο σχολείο, πέραν του να προσφέρει γνώσεις, πράγμα αυτονόητο, καλείται να παίξει και πολλούς άλλους, αλλά εξίσου σημαντικούς, ρόλους. Το να προσφέρει, λοιπόν, στους μαθητές του ευκαιρίες για να ανακαλύψουν επί πλέον δεξιότητές τους, το να τους καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση αλλά και το να τους δημιουργεί προοπτική ισότιμης παρουσίας με τους συνομηλίκους τους μέσα στον ενιαίο πλέον Ευρωπαϊκό χώρο δεν είναι απλά επιθυμητό αλλά απαραίτητο. Κινούμενοι, λοιπόν, από μια τέτοια θεώρηση της σχολικής προσφοράς αποφασίσαμε την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ιδιαίτερα προωθούμενα και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Ο κόπος μεγάλος και η ευθύνη τεράστια. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι για τους μαθητές μας αξίζει πράγματι τον κόπο.

Και η νέα σχολική χρονιά μας βρήκε πλήρεις δραστηριοτήτων και σχεδίων. Υπηρετώντας πιστά την ιδέα ότι πρέπει το σχολείο να είναι συνδεδεμένο και με τον υπόλοιπο κόσμο, δώσαμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να έλθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από το Βέλγιο, ανταποδίδοντας την εξαιρετική φιλοξενία που μας προσέφεραν στην πατρίδα τους την προηγούμενη σχολική χρονιά. Η εμπειρία ήταν μοναδική, αν σκεφθεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοί μας διδάσκονται στο σχολείο τους την Ελληνική γλώσσα και Ιστορία μετά από δική τους προσωπική επιλογή.

Την ίδια επιλογή όμως έχουν κάνει και μαθητές από την πόλη Bex της Ελβετίας που θα φιλοξενηθούν από το σχολείο μας τον ερχόμενο Απρίλιο. Τους περιμένουμε με χαρά για να ζήσουμε μαζί τους όμορφες στιγμές και να μάθουμε ό, τι καλό έχουν να μας δείξουν.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2009-2010, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η δεύτερη E-Twinning συνεργασία έχει τίτλο Invitation to our City, που πραγματοποιείται με την Πολωνία, με απότοκο την φετινή ανταλλαγή μαθητών. Οι Πολωνοί μαθητές επισκέφθηκαν τη χώρα μας στις 23-29 Μαρτίου, ενώ η δική μας επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 4-10 Μαΐου.


Σχετικές Εικόνες


Σχετικοί σύνδεσμοι

Ανταλλαγή μαθητών με σχολείο του Βελγίου

Ανταλλαγή μαθητών με σχολείο του Zarbe της Πολωνίας

Ανταλλαγή μαθητών με σχολείο τουZESPOL SZKOL OGOLNOKSZLCACYCH STO της Πολωνίας