Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Εξέλιξη του σχολείου

Το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου ιδρύθηκε το 1978 για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών του Αγίου Στεφάνου και των γειτονικών κοινοτήτων. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στεγάστηκε στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Στις 22/4/1985 παραδόθηκε το κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε για να στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου οπότε μεταφέρθηκε το σχολείο στο χώρο στον οποίο λειτουργεί και σήμερα.

Σήμερα στο κτίριο, που είχε αρχικά κατασκευαστεί για να καλύψει τις ανάγκες του Γυμνασίου, λειτουργούν και το Γενικό Λύκειο Αγ. Στεφάνου. Μετά την ίδρυση σχολικών μονάδων στις γειτονικές κοινότητες και δήμους το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου καλύπτει μόνο τις ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας.

Διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής και εργαστήριο Τεχνολογίας.

Από το 1990 το σχολείο συμμετέχει ανελλιπώς σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο οι μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να γνωρίσουν τον τόπο που ζουν και να τον αγαπήσουν. Οι εργασίες μαθητών μας σε θέματα που άπτονται της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας αποτελούν σημείο αναφοράς για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει το δήμο μας.

Στο σχολείο μας εργάζονται έμπειροι καθηγητές που αποτελούν τη βάση για τη μετάδοση σταθερών αξιών και γνώσεων στους μαθητές.