Γυμνάσιο
Αγίου Στεφάνου
 
     
   
 
Δραστηριότητες 2005-2006
Δραστηριότητες 2004-2005
Δραστηριότητες 2003-2004
Δραστηριότητες 2002-2003
Δραστηριότητες 2001-2002
Ποίηση - Λογοτεχνία

 

Ποίηση - Λογοτεχνία

Η Αγγελική Γιαννέλου γεννήθηκε το έτος 1957 στα Πουγκάκια Φθιώτιδας, όπου και μεγάλωσε.
Από τα γυμνασιακά της χρόνια γράφει ποίηση και διήγημα. Το ανέκδοτο διήγημά της «Τα τζιτζίκια» τιμήθηκε με έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Ιωάννινα) το Δεκέμβριο του 1998.
Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές:
1. «σκεύη κεραμέως» (Δωδώνη 1997)
2. «Η λιτανεία των ψηγμάτων της χαράς» (Αστήρ 2000)
3. «πένης οδίτης» (Εριφύλη 2003)
4. «Άτροπος Νόστος» (Εριφύλη 2007)
5. «LACRIMAE RERUM» (Εκδόσεις του Φοίνικα 2013)
Το πρώτο έργο της «σκεύη κεραμέως» βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκέμβριο του 1998, με το βραβείο «Γεωργίου Αθάνα».
Το δεύτερο έργο της «Η λιτανεία των ψηγμάτων της χαράς» τιμήθηκε με έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης «Μαρκος Αυγέρης» της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών τον Ιανουάριο του 2003.
Το τρίτο έργο της «πένης οδίτης» τιμήθηκε με έπαινο στον 22ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων τον Μάρτιο 2005.
Ποιήματά της υπάρχουν στην Ανθολογία Ποίησης και Πεζογραφίας του «Φθιωτικού Λόγου» και στην «Πάροδο».
Ο όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων της απένειμε βραβείο για την προσφορά της στην Λογοτεχνία τον Φεβρουάριο του 2005.
Τον Ιανουάριο του 2006 της απονεμήθηκε το Μετάλιο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.
Έχει συμμετάσχει σε Συμπόσια και Διημερίδες Ποίησης και έχει παρουσιάσει το έργο Ελλήνων ποιητών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


H Ευτυχία Βελέτζα Λαδά γεννήθηκε στην Αθήνα με ρίζες, από την πλευρά του πατέρα της από την καρδιά της Αθήνας, την ιστορική πλάκα, και από την πλευρά της μητέρας της, από το Μεσολόγγι και τα Ιωάννινα. Δεύτερη πατρίδα της θεωρεί την Ερμιονίδα, τόπο καταγωγής του συζύγου της Αποστόλου, γι αυτό και έγινε δημότης της. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πενεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, έχει αρθρογραφήσει τόσο σε τεχνολογικά περιοδικά του κλάδου των τροφίμων, όσο και σε τοπικά περιοδικά με άρθρα κοινωνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Έχει δημοσιεύσει ποιήματά της.
Σέβεται τον ελεύθερο διάλογο, αγαπά την Ελληνική γλώσσα, την ποίηση, την καλή μουσική. Παρακολουθεί εκθέσεις ζωγραφικής. Την ελκύουν οι χιονοδρομίες και η θάλασσα.
Η ποιητική συλλογή ίχνη καλπασμού είναι καθαρά βιωματική. Η ζωή του καθενός, σαν αέναος καβαλάρης, αφήνει ανελίτηλα ίχνη, αναμνήσεις, ιδέες, αισθήματα, συναισθήματα. Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνονται με λέξεις αυτά τα ίχνη, που είναι αφιερωμένα σε όσους και ό,τι εκτιμά, θυμάται, σέβεται, αγαπά, νοιάζεται και νοσταλγεί.


O Παύλος Κουτρουμπάς γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά και έκανε Μεταπτυχιακό (MSc in Control Systems) στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία.
Εργάστηκε στο ΤΕΙ Πειραιά ως εργαστηριακός συνεργάτης και στην Cosmote ως Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός.
Ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές όμως, θα επιλέξει τελικά την ανθρώπινη επικοινωνία. Για τον λόγο αυτό, μεταπήδησε στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου διδάσκει Πληροφορική
Έργα του είναι :
1. «Μυστικό Ταξίδι» (Εκδόσεις Captainbook 2012)
2. «Ταξίδι στην Ανάσταση» (Εκδόσεις Carpe Librum 2014)
3. «ΟΛΙΣ.ΘΗΣΗ» (Εκδόσεις Σαΐτα 2015)
4. «Η Σοφία του Ηλίθιου» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016)


Σχετικές Εικόνες