Η Ώρα του Κώδικα : 4-10 Δεκεμβρίου 2017

hour-of-code-logo

Η Ώρα του Κώδικα είναι και πάλι εδώ 4-10 Δεκεμβρίου.

Η 'Ώρα του Κώδικα είναι μια διεθνής πρωτοβουλία από την Εκπαιδευτική Εβδομάδα Πληροφορικής [csedweek.org] και την Code.org [code.org] με σκοπό να εισαγάγει εκατομμύρια μαθητές σε μια ώρα της επιστήμης της πληροφορικής (Computer Science) και του προγραμματισμού υπολογιστών.

Συμμετέχουν δεκάδες εκατομμύρια μαθητές από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου. Φετινός στόχος είναι να ξεπεραστεί ο αριθμός των δέκα εκατομμυρίων μαθητών που θα δοκιμάσουν μια Ώρα του Κώδικα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 4-10 Δεκεμβρίου 2017, Εκπαιδευτικής Εβδομάδας της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Κάθε μαθητής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την επιστήμη των υπολογιστών, καλλιεργώντας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που απαιτούν λογική σκέψη και δημιουργικότητα.

Το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση, πραγματοποιώντας δραστηριότητες προγραμματισμού την εβδομάδα από 4 – 8 Δεκεμβρίου 2017 , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής στο Εργαστήριο (σε κάθε τμήμα ξεχωριστά) , από τον υπεύθυνο, καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου, Βιδάλη Σπύρο.

 

Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν κώδικα με βάση τα μπλοκ ( στο παρασκήνιο τα μπλοκ που θα συναρμολογήσουν μπορούν να εμφανιστούν σε JavaScript, την πιο διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο.)

 

Στους μαθητές που θα ολοκληρώσουν την «Ώρα του Κώδικα» θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Επίσημος φορέας της διοργάνωσης είναι ο Code.org, ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σαν σκοπό την γνωριμία με την Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science) όλο και περισσότερων σχολείων και κοινωνικών ομάδων.

 

 

 

“Η 'Ώρα του Κώδικα' είναι μια διεθνής πρωτοβουλία από την Εκπαιδευτική Εβδομάδα Πληροφορικής [csedweek.org] και την Code.org [code.org] για να εισαγάγει εκατομμύρια μαθητές σε μια ώρα της επιστήμης της πληροφορικής και του προγραμματισμού υπολογιστών.”

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες