Επειγον:Μαθήματα στα Αγγλικά και Η/Υ για απόκτηση Κρατικού πτυχίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Στα πλαίσια υλοποίησης των Πράξεων «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης πιστοποίησης μαθητών Γ’ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) στα Αγγλικά επιπέδου Β1/Β2, σχ. έτος 2018-2019» και «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης πιστοποίησης μαθητών Γ’ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ), σχ. έτος 2018-2019» στους Άξονες Προτεραιότητας 6, 8, 9 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, το ΥΠΠΕΘ δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου το σχολικό έτος 2018-2019 να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β1/Β2 (μέτρια/καλή γνώση της γλώσσας- “First Certificate of English- B2”) στην αγγλική γλώσσα ή πρόγραμμα για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ (Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής). Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, επί 3 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Στο τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις αγγλικής του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (επιπέδου Β1/Β2) ή στη διαδικασία πιστοποίησης της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ (Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής), για την οποία επίκειται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή. Για τον σκοπό αυτό και τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό των τμημάτων, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου και επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε ένα από τα δύο προγράμματα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τη συνημμένη δήλωση και παραδίδοντάς την στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018. ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο/Η υπογράφων/ουσα……………………………………………………………………………………………….γονέας/ κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας …………………………………………………………………………..……………. της Γ΄ τάξης του …………………….Γυμνασίου……………..…………………………… ΔΗΛΩΝΩ Επιθυμώ το παιδί μου να παρακολουθήσει στη Γ΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2018-19 (σημειώνετε το ένα ή το άλλο τετραγωνίδιο, όχι και τα δύο): α) Το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ ή β) Το πρόγραμμα για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β1/Β2 στην αγγλική γλώσσα ………………/09/2018 Ο/Η ΔΗΛΩΝ/-ΟΥΣΑ

Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ σε ενημερωτική συνάντηση από το Σύλλογο Καθηγητών και την Διευθύντρια, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου, σχετικά με τη νέα νομοθεσία που αφορά στην λειτουργία του σχολείου και στη σχολική ζωή γενικότερα.

Μετά την ενημέρωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοκητικού και επιλογή αντιπροσώπων για την ένωση γονέων.

Η παρουσία των γονέων και κηδεμόνων θεωρείται απαραίτητη.

Από την Διεύθυνση

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 θα τελεσθεί ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019.

Οι μαθητές, πρέπει να έρθουν στο σχολείο στις 8:00 με τις τσάντες τους για να παραλάβουν βιβλία, τετράδιο και στυλό για να γράψουν το πρόγραμμα.

Ο Σύλλογος Καθηγητών και η Διεύθυνση εύχονται καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο

 

 

ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 28 Ιουνίου και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη από 8:30- 13:30

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος καθηγητών σας εύχεται καλό καλοκαίρι

file1

Γιορτή Αποφοίτησης 2018

graduate2018

Η γιορτή αποφοίτησης του Γυμνασίου μας

θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου , ώρα 12.00

Έκδοση αποτελεσμάτων και Πρόγραμμα Υποστηρικτικής Διδασκαλίας

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με την 45/12-6-2018 Πράξη του Συλλόγου Καθηγητών του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, άπαντες οι μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου προάγονται.

Από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, 2 μαθητές παραπέμπονται στο μάθημα της Φυσικής

Τα αποτελέσματα (με τα ονόματα) έχουν ανακοινωθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, οι οποίοι παραπέμπονται στο μάθημα της Φυσικής, πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν την Υποστηρικτική Διδασκαλία,

 

την Πέμπτη 14/6/2018 και ώρες 8.15 έως 10.45

 

και την Δευτέρα 18/6/2018 και ώρες 8.15 έως 9.45.

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα ή για πρόγραμμα για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ, για τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόγραμμα προετοιμασίας για

α) την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα ή για πρόγραμμα για

β) την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ, 

για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β' Τάξης.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος : 22 Ιουνίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σχολείο.

*Επισημαίνεται ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, επί 3 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.

Αφορά όλους τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ' Τάξη το σχολικό έτος 2018-2019

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ-ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος και όσοι βραβεύτηκαν προσκαλούνται :"στην τελετή απονομής  βραβείων και επαίνων συμμετοχής των μαθητών που συμμετείχαν στον 2ο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας" στο Γυμ/σιο Ν. Μάκρης, το Σάββατο 16-6-2018 και ώρα 6μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Σας προσκαλούμε στην τελετή απονομής βραβείων και επαίνων συμμετοχής των μαθητών που συμμετείχαν στον 2ο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για τους τελειόφοιτους Γυμνασίων της Ανατολικής Αττικής που θα γίνει το Σάββατο 16-6-2018 και ώρα 6μμ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας.

Ο διευθυντής


Ευάγγ.Καλογερόπουλος

Ανακοίνωση: Αποτελέσματα Εξετάσεων Ιουνίου 2018

6/6/2018

 exams12

 Τα αποτελέσματα των εξετάσεων Ιουνίου 2018, θα ανακοινωθούν την Τρίτη 12 Ιουνίου μετά το μεσημέρι (μετά τις 15.00).

Στις 12 Ιουνίου 2018, θα ανακοινωθεί επίσης το πρόγραμμα της Υποστηρικτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές οι οποίοι δεν προάγονται καθώς επίσης και το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2018.

Οι έλεγχοι επίδοσης για τους μαθητές που προάγονται θα δοθούν στις 18 Ιουνίου 2018, απο τις 8.00 π.μ.

 

 

 

Εκ της Διευθύνσεως

 

Αποτελέσματα φοίτησης μαθητών

Σύμφωνα με την Πράξη 43/31-5-2018 του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, όλοι οι μαθητές της Α’, της Β’ Γυμνασίου και της Γ’ Γυμνασίου γίνονται δεκτοί στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις περιόδου Ιουνίου 2018 , διότι έχουν επαρκή φοίτηση.

Εκ της Διευθύνσεως

Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου 2018

luck

Ώρα έναρξης για την Α' και Β' τάξη : 08.15

Ώρα έναρξης για την Γ' τάξη : 10.15

πρόγραμμα εξετάσεων

Ανακοίνωση για τους Βαθμούς Β' τετραμήνου

Οι βαθμοί των μαθητών του Γυμνασίου θα δοθούν στην Αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του κτιρίου και η πρόσβαση των γονέων και κηδεμόνων θα γίνεται από την οδό Αγίας Σωτήρας (Είσοδος Λυκείου).

Παρακαλούνται οι αγαπητοί γονείς να μην εισέρχονται και περιφέρονται στους υπόλοιπους χώρους του Γυμνασίου και του Λυκείου, ώστε να μην ταράσσουν την ηρεμία του σχολικού χώρου, διότι διενεργούνται εξετάσεις και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Έλεγχοι Επίδοσης των μαθητών, του Β’ Τετραμήνου του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 11.30.

 

Εκ της Διευθύνσεως

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2017-2018

27-5-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Έλεγχοι Επίδοσης των μαθητών του Β’ Τετραμήνου του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 11.30.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να προσέλθουν ώστε να ενημερωθούν.

 

Εκ της Διευθύνσεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής- Δήλωση Προτίμησης, για τους μαθητές της Γ' Τάξης

15/5/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. Φ1α/73611/Δ4/9-5-2018 Εγκύκλιο του ΥΠΕΘ και την σχετική με αριθμ. Πρωτ. 10645/ΓΔ4/23-1-2018 (ΦΕΚ120,Β’) Υπ. Απόφαση, οι γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών, οι οποίοι φοιτούν στην Γ’ Τάξη Γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, οφείλουν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής- Δήλωση Προτίμησης» μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 14η Μαίου έως την 31 Μαίου 2018 και ώρα 14.00.

Για την είσοδο στην εφαρμογή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis). Προς τούτο όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Σε περίπτωση γονέων που τα ονόματά τους αναγράφονται στο ΓΓΠΣ με λατινικούς χαρακτήρες να ενημερώσουν τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας, προκειμένου να καταχωρίσει τα στοιχεία στο Myschool.

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης, καταχωρίζονται στοιχεία όπως:

-          Το e-mail του κηδεμόνα

-          Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα

-          Η τάξη που ολοκλήρωσαν οι μαθητές και τους δίνει τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ

-          Η επιλεγόμενη τάξη ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ

-          Τα ατομικά στοιχεία του μαθητή

-          Ο Αρ. Μητρώου του μαθητή, ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προόδου του.

Σε περίπτωση αδυναμίας των γονέων να συμπληρώσουν την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής- Δήλωση Προτίμησης, θα υπάρχει διευκόλυνση και βοήθεια από τον Δ/ντη του σχολείου.

Θα ακολουθήσει γι’ αυτό νεώτερη ανακοίνωση.

Εκ της Διευθύνσεως

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Α' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

30-1-2018

SCHOOLGRADES

Βαθμοί Α’ Τετραμήνου 2017-2018

Η επίδοση βαθμολογίας και η ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των μαθητών,

του Α΄ τετραμήνου

θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018,

από τις 12:00 π.μ έως 14:00 μ.μ .

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου

____________________________________________________________

Κοπή Βασιλόπιτας 2018

vasilopita2018

15 / 1 / 2018

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις βασιλόπιτες και τα δώρα που προσέφεραν στους μαθητές και στο Σύλλογο Καθηγητών του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου.

                                                             Από τη Διεύθυνση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά απο οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας η υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου για τα σχολεία που δε λειτούργησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα του σχολείου για την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τροποποιείται ως εξής:

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στις 08.15 στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους..

Την 4η διδακτική ώρα (10.50 ) θα μεταβούν με τη συνοδεία των καθηγητών στο Πνευματικό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σχολική γιορτή.

Μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές με τους καθηγητές τους θα επιστρέψουν στο σχολείο για την συνέχιση του κανονικού προγράμματος, και των μαθημάτων τους.

Εκ της Διευθύνσεως

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 /11/2017 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Πέμπτης η Περιφερεια Αττικής ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία όλης της ΑΤΤΙΚΗΣ θα είναι κλειστά την Παρασκευή 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

"Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής."

 

Ανακοίνωση Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 7 Δεκ. 2017

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, οι Διδάσκοντες Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου, θα δεχθούν σε ακρόαση τους γονείς και κηδεμόνες και θα τους ενημερώσουν για την πρόοδο των μαθητών, κατά τις ώρες 12.00 – 14.00.

Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός για την μετακίνηση ομάδας 14 μαθητών και 2 καθηγητών στην Κωνσταντινούπολη. Η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών αφού εξέτασε τις προσφορές των παρακάτω τουριστικών γραφείων :

1.Kefi Tours,

2. Smile Acadimos,

3. @Holidays,

4. Manessis,

5. Travel Factory,

επέλεξε ως πιο συμφέρουσα απο οικονομικής άποψης προσφορά,αυτή του "Kefi Tours".

Πρόσθετες πληροφορίες