Το χρονικό διάστημα 7-14 Μαϊου, το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου μαζί με το Γυμνάσιο Δροσιάς, ανταπέδωσαν τη φιλοξενία των 25 Γάλλων μαθητών του College Michel Colucci στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανταλλαγής των τριών σχολείων.

Έλληνες και Γάλλοι μαθητές συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στους Αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου, των Μυκηνών, της Επιδαύρου, του Διονύσου, στο Τύμβο Μαραθώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην Ακρόπολη. Επισκέφτηκαν το Ναύπλιο και το Μοναστηράκι, είχαν κοινές καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες παρακολούθησαν μαθήματα, έμαθαν ελληνικούς χορούς, τραγούδησαν όλοι μαζί ελληνικά και γαλλικά τραγούδια.

Κατά την διάρκεια της διαμονής τους τόσο οι Γάλλοι μαθητές όσο και καθηγητές τους απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία από τις ελληνικές οικογένειες και το Δήμο Διονύσου. Οι Γάλλοι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τον ελληνικό πολιτισμό, να περιηγηθούν σε σημαντικούς χώρους της Πατρίδας μας να συνεργαστούν με την ελληνική ομάδα. Φιλοξενούμενοι και φιλοξενούντες, κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικές   εμπειρίες και γνώσεις, με έναν ευχάριστο τρόπο.

Η ανταλλαγή και η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών ενέπνευσε μαθητές του σχολείου μας να δημιουργήσουν μιούζικαλ, το οποίο παρουσιάστηκε στη τοπική κοινωνία στις 10-5-18 σε εκδήλωση στο Λύκειο της Άνοιξης, όπου όλοι μαζί, Έλληνες και Γάλλοι μαθητές, χόρεψαν ελληνικούς χορούς, έπαιξαν και τραγούδησαν ελληνικά και Γαλλικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος επίσης η χορωδία και η χορευτική ομάδα του Γ/σιου Αγ. Στεφάνου.

Ο αποχωρισμός των παιδιών έγινε σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Γεμάτα εντυπώσεις και εμπειρίες αποχωρίστηκαν με δάκρυα στα μάτια, υποσχόμενα να διατηρήσουν τη φιλία τους και να συναντηθούν πάλι.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η ανταλλαγή και η εκδήλωση. Ευχαριστούμε το Δήμο και τις οικογένειες για τη συνδρομή τους.

Η Δ/ντρια του Γ/σιου Αγίου Στεφάνου

Αναστασία Δαδιώτου

colluci

Πρόσθετες πληροφορίες