Εκδρομή στη Γαλλία

Ομάδα 13 μαθητών συνοδευόμενη από τον κ. Κωνσταντίνο Μυταλούλη, Καθηγητή των Γαλλικών και με αρχηγό την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου κυρία Αναστασία Δαδιώτου, μετέβησαν στην Γαλλία συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής με το γαλλικό σχολείο CollègeMichelColucciτης πόλης Rougemont leChâteau, από 25 έως 31 Μαρτίου 2018.

Μαθητές και καθηγητές μετέβησαν αεροπορικώς από την Αθήνα αρχικά στην Ζυρίχη της Ελβετίας και αμέσως μετά με τρένο έφθασαν στην Βασιλεία της Ελβετίας όπου και τους παρέλαβαν οι οικογένειες των Γάλλων μαθητών και καθηγητών.

Η ομάδα του Γυμνασίου του Αγίου Στεφάνου, μαζί με την ομάδα του Γυμνασίου Δροσιάς, στην Γαλλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διδασκαλίες στο γαλλικό σχολείο και να ενημερωθούν για το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα και να επισκεφθούν πολλά αξιοθέατα όπως το Λιοντάρι του Belfort, το μουσείο τρένων του Mulhouse, το εργοστάσιο γαστρονομίας της επαρχίας Compté, το εργοστάσιο της Peugeot, το γαλακτοκομικό εργοστάσιο στη Fruitièreτης επαρχίας Compté, όπου δοκίμασαν παραδοσιακά τυριά και προϊόντα της περιοχής και πράγματι τους δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλύψουν τοπικά ήθη, έθιμα και φορεσιές.

Έλληνες Καθηγητές και μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι από την υποδειγματική φιλοξενία, το ήθος και την περιποίηση των Γάλλων οικοδεσποτών και περιμένουν με ανυπομονησία να ξανασυναντήσουν τους Γάλλους φίλους τους, ώστε να ανταποδώσουν με την γνωστή σε όλους ελληνική φιλοξενία.

Φωτογραφίες απο την εκδρομή:

 

Πρόσθετες πληροφορίες