Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 6 Φεβρουαρίου 2018

ΑΦΙΣΑSID2018GYMNASIO

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Στο Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση απο τον Καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου, κο Βιδάλη Σπύρο. Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης αυτής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Διαδικτυακή Φήμη, την ηλεκτρονική παρενόχληση, παρακολούθησαν σχετικά video και ένα Webinar-(Διαδικτυακό Σεμινάριο) σχετικά με τη σωστή και ασφαλής χρήση του Facebook, από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τέλος, μοιράστηκε στους μαθητές ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δείτε πατώντας εδώ (κλικ-download) 

 χρήσιμοι σύνδεσμοι για γονείς και παιδιά:

http://www.help-line.gr/

http://www.safeline.gr/

Πρόσθετες πληροφορίες