Επίσκεψη του κου Δημήτρη Κυριακίδη στο σχολείο μας

Επίσκεψη του κου. Δημήτρη Κυριακίδη στο σχολείο μας

Στις 8 Νοεμβρίου 2017 ο κος Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του αείμνηστου ολυμπιονίκη Στέλιου Κυριακίδη, μας τίμησε με την παρουσία του , και μίλησε στους μαθητές του σχολείου μας για τον εθελοντισμό, τονίζοντας τη σημασία του, για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου .

 

Στέλιος Κυριακίδης (Από τη Βικιπαίδεια)

Ο Στυλιανός Κυριακίδης ή Στέλιος Κυριακίδης (Στατός Πάφου 4 Μαΐου 1910 - Φιλοθέη Αττικής 10 Δεκεμβρίου 1987) ήταν Έλληνας αθλητής από την Κύπρο, δρομέας ημιαντοχής και αντοχής και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου. Υπήρξε Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης, νικητής στους Παγκύπριους αγώνες και έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες (Βερολίνο 1936, Λονδίνο 1948). Αθλητικά ανήκε στο δυναμικό του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Λεμεσού, ωστόσο έχει λάβει μέρος σε αγώνες και ως αθλητής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

κιριακιδισ3

Έμεινε γνωστός για την μεγάλη νίκη του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 που την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός Αμερικής-Καναδά που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ο πρώτος που χρησιμοποίησε χρονομετρητή χειρός.

 

 

 

Φωτογραφία από την επίσκεψη:

kiriakidisomilia

Πρόσθετες πληροφορίες