Διδακτικές επισκέψεις Ιανουαρίου

Το Γυμνάσιό μας, στις 17 Ιανουαρίου, με τη συνοδεία καθηγητών του σχολείου, πραγματοποίησε τις εξής διδακτικές επισκέψεις: 

 

Η Α΄Γυμνασίου πήγε  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν  από κοντά σημαντικά εκθέματα που διδάσκονται στο μάθημα της Ιστορίας τους και να ξεναγηθούν από επαγγελματίες ξεναγούς στο χώρο. 

Η Β΄Γυμνασίου επισκέφθηκε το εργοστάσιο "Σκαγιάς" στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, όπου οι μαθητές είδαν από κοντά τη μονάδα παραγωγής, την έκθεση, ενημερώθηκαν  για τα προϊόντα και τον τρόπο λειτουργίας ενός εργοστασίου.

Η Γ΄Γυμνασίου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών "Τέχνη και Μαθηματικά". Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη συμβολή των Αρχαίων Ελλήνων στα Μαθηματικά και στις Επιστήμες. Πληροφορήθηκαν για την εφαρμογή των Μαθηματικών από τους Αρχαίους Έλληνες, στην Αστρονομία, στις Καλές Τέχνες, στη Ρομποτική και στη καθημερινότητα. Θαύμασαν επίσης από κοντά λειτουργικά διαδραστικά  ομοιώματα και ανακακατασκευές εφευρέσεων των Αρχαίων Ελλήνων, σημαντικών δηλαδή επιτευγμάτων του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.

 

skarg1

mouseioHrakleidon

Πρόσθετες πληροφορίες