Στις 7 Μαϊου 2019 οι κυρίες Μαχίνη Ευαγγελία ,ιατρός και η κα Παπάζογλου Ευφροσύνη ιατρική επισκέπτρια, από το τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και προαγωγής Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για την ανθεκτικότητα στα μικρόβια και για τους τρόπους προφύλαξής μας από αυτά.Οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να ρωτήσουν και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με τα μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η Διευθύντρια

 

IMG-3f87b6b92fc5c53b354da73679e2270e-V

IMG-43a1ab5e16e858449108ba389f52eac2-V

IMG-752c258f142cc8ab7a2bd7df55afced3-V

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά του εκφοβισμού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο εκφοβισμός σχετίζεται με την επαναλαμβανόμενη έκθεση ενός ατόμου σε φυσική και συναισθηματική επιθετικότητα όπως: πειράγματα , παρατσούκλια, κοροϊδία, απειλές, παρενόχληση, χλευασμό, καψόνια, κοινωνικό αποκλεισμό ή διάδοση φημών. Το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου δεν έμεινε αμέτοχο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Οι μαθητές μας κατ'αρχήν παρακολούθησαν τη δραματική ταινία "WONDER"  και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης- ενημέρωσης-συνειδητοποίησης του προβλήματος, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις, απαντήθηκε σχετικό ερωτηματολόγιο. 

Οι μαθητές μάλιστα της Γ΄τάξης, μέσα από αυτή τη διαδικασία εμπνεύστηκαν, έγραψαν, σκηνοθέτησαν και ανέβασαν θεατρική παράσταση, με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους κας Αβούρη, την οποία μας παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στη καθηγήτρια.

Η Διευθύντρια

Δραστηριότητες - Προγράμματα

Πρόσθετες πληροφορίες