Αναστολή λειτουργίας

Το γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου αναστέλλει τη λειτουργία του για το υπόλοιπο του ωραρίου, λόγω κακοκαιρίας.

 

Οι καθηγητές και η Διεύθυνση

Γυμνασίου

 

Ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση στο έργο του σχολείου μας με στόχο πάντα την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών μας.

Οι καθηγητές και η Διεύθυνση

Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2019

Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου και η Απονομή Αριστείων και Βραβείων για τη σχολική χρονιά 2018-2019, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου. Την ημέρα αυτή, οι μαθητές θα έρθουν πρώτα στο σχολείο στις 10.00. π.μ.

Στις 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές που θα παρελάσουν, θα πρέπει να βρίσκονται στο Ηρώο στις 10.30. π.μ., όπου θα γίνει η κατάθεση του στεφάνου. Η στολή της παρέλασης θα είναι μπλε παντελόνι για τα αγόρια, μπλε φούστα για τα κορίτσια, λευκό πουκάμισο για όλους και μαύρα παπούτσια.

Σας ευχαριστώ

Μαρία Τσιροπούλου

Εορτή Αποφοίτησης

Αγαπητοί γονείς και μαθητές σας ανακοινώνουμε με χαρά ότι η εορτή της αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου θα γίνει στις 20 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη στις 11:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο (Οίον) του Αγίου Στεφάνου

από τη Διεύθυνση 

Δείτε εδώ την πρόσκληση

Επίδοση ετήσιων ελέγχων

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι οι ετήσιοι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Πέμπτη 13-6-2019 στις 12:00. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητη η επανεγγραφή των μαθητών για την επόμενη χρονιά αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Από την Διεύθυνση

Ζητούμενα για Εκδοση απολυτηρίου

Οι μαθητές της Γ΄τάξης οφείλουν να προσκομίσουν μία πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας (έγχρωμη ή μαυρόασπρη) για την έκδοση του απολυτηρίου τους μέχρι την Τρίτη 4-6-19.

Οι αλλοδαποί μαθητές πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν το πρωτότυπο μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασής τους  μέχρι την Τρίτη 4-6-19

Από την Διεύθυνση

Εξετάσεις Μαϊου-Ιουνίου

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι εξετάσεις του Μαϊου -Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

H Α΄Γυμνασίου γράφει πάντοτε στην Α΄βάρδια  8:00-11:00 

Η  Β΄τάξη και η Γ΄τάξη γράφουν 11:00-14:00. Οι μαθητές  όταν παραδώσουν το γραπτό τους πρέπει να αποχωρούν από το σχολείο αμέσως. Απαγορεύεται η παραμονή τους στο χώρο του σχολείου και το προαύλιο. Όπως επίσης οι μαθητές της Β΄βάρδιας δεν πρέπει να προσέρχονται πριν από τις 10:50 διότι εμποδίζουν την ήρεμη διεξαγωγή των εξετάσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 30-5-19   Α΄Γυμνασίου : Ιστορία

                              Β΄Γυμνασίου:Ιστορία 

                            Γ΄Γυμνασίου:Ιστορία

      ΤΡΙΤΗ 4-6-19      Α΄Γυμνασίου:Γλώσσα- Λογοτεχνία

                                  Β΄Γυμνασίου: Γλώσσα -Λογοτεχνία

               Γ΄Γυμνασίου: Φυσική

ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-19   Α΄Γυμνασίου: Μαθηματικά

                            Β΄Γυμνασίου: Μαθηματικά

                                       Γ΄Γυμνασίου:Γλώσσα- Λογοτεχνία

ΠΕΜΠΤΗ 6-6-19   Α΄Γυμνασίου: Φυσική

                            Β΄Γυμνασίου: Φυσική

                                  Γ΄Γυμνασίου: Μαθηματικά

Από την Διεύθυνση

Εργασίες Τεχνολογίας 2019

Δείτε εδώ τις Εργασίες στο μάθημα της Τεχνολογίας σχολικό έτος 2018 - 2019.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια κα Βελέντζα Ε.

Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής στο Λύκειο

Αγαπητοί γονείς της Γ΄Γυμνασίου σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να υποβάλλετε Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για τα παιδιά σας, μέσω της εφαρμογής e-effrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr   

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαϊου και ώρα 10:00 εως τη 17η Ιουνίου και ώρα 00:00.

Για την είσοδο στην εφαρμογή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί " taxis " του γονέα ή του κηδεμόνα που έχει καταχωρηστεί στο πληροφοριακό σύστημα my school. Σε περίπτωση γονέων /κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο taxis με λατινικούς χαρακτήρες, πρέπει να ενημερωθεί η Διεύθυνση του σχολείου ώστε να διορθωθούν στο my school και να συμφωνούν με αυτά που υπάρχουν στο taxis διαφορετικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή.

Οι αιτούντες γονείς και κηδεμόνες που δεν διαθέτουν κωδικούς  taxis οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν. 

Από την Διεύθυνση

 

Μη λειτουργία σχολείου λόγω εκλογών

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 23-5-19 και την Δευτέρα 27-5-19 τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω της διενέργειας των εκλογών. 

Σε περίπτωση μη εκλογής Δημάρχου θα υπάρξει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή και τότε πάλι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα

Από την Διεύθυνση

Επίδοση ελέγχων Β΄Τετραμήνου σχ.ετους 2018-19

 Αγαπητοί γονείς οι έλεγχοι των μαθητών για το Β΄Τετράμηνο θα δοθούν την Τετάρτη 29 Μαϊου 2019 στις 12:00-13:30.

Παρακαλούνται οι γονείς να μη προσέρχονται πριν από τις 12:00 διότι  8:00-12:00 θα πραγματοποιείται Σύλλογος καθηγητών και η πόρτα του σχολείου θα είναι κλειστή.

Από την Διεύθυνση

Διακοπή λειτουργίας κυλικείου

Η υπεύθυνη του κυλικείου διέκοψε τη λειτουργία του κυλικείου. Παρακαλούνται οι γονείς να προμηθεύουν τα παιδιά τους με το κολατσιό τους μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά.

Από τη Διεύθυνση

Τα παιδιά μας στη Νεα Θάλπη

Μετά από τη καθιερωμένη σχολική εορτή  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, οι μαθητές μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πανουσοπούλου, παρουσίασαν την πετυχημένη θεατρική παράσταση του σχολείου μας για την 25η Μαρτίου και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που διαμένουν στη Νέα Θάλπη. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο  που μετέφεραν τη δροσιά της νιότης σε  ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.Είναι συγκινητικό ότι η νέα γενιά αγκαλιάζει, σκέφτεται και φροντίζει τους ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας. Τον παπού και τη γιαγιά της πόλης μας.

Από τη Διεύθυνση

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας με τίτλο Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιωματα στο Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις όπως :

1) Προβολή της ταινίας «Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή». Ακολούθησε συζήτηση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση άσχετα από το φύλο και την καταγωγή τους.

2) Προβολή της ταινίας «Ιστορία των ανθρώπινων δικαιωμάτων» του οργανισμού “Youthhumanrights”. Συμπήρωση σχετικού ερωτηματολογίου και ενημερωτική συζήτηση για τα 30 ανθρώπινα δικαιώματα.

3)Ανέβασμα της antibullying θεατρικής παράστασης «Δεν θα μας βρούνε χωριστά» από μαθητές της Γ’ τάξης, την οποία οι μαθητές έγραψαν σκηνοθέτησαν και έπαιξαν.

4) Αναφορά στα κοινωνικά στερεότυπα άλλων εποχών ως προς το ζήτημα του γάμου και τη θέση της γυναίκας μέσα από το λογοτεχνικό κείμενο «Η Άννα του Κλήδονα» του Διαμαντή Αξιώτη.

5)Παρουσίαση των Ανθρωπίνων δικαιώματα στο  παρελθόν  και το παρόν. Αναφορά στις κοινωνικές σχέσεις, κοινωνικές τάξεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αρχαία Ελλάδα.

6)Σύγκριση της θέσης της γυναίκας στο αρχαίο  Ισραήλ σε σχέση με το σήμερα και αντιπαραβολή με τη θέση της γυναίκας στο Χριστιανικό κόσμο σήμερα.

7)Στο μάθημα της Πληροφορικής, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, συζητήθηκε το θέμα του Εθισμού στο Διαδίκτυο (ορισμός, ενδείξεις, σωματικά συμπτώματα, συμβουλές αντιμετώπισης) και ερευνήθηκε ο βαθμός Εθισμού μας στο Διαδίκτυο συμπληρώνοντας το τεστ PCIAT (Parent-Child Internet Addiction Test) προσαρμοσμένο σε μαθητές Γυμνασίου.Ενημέρωση-ερωτήσεις προτάσεις.

8) Εκπαίδευση πάνω στο ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) από ομάδα εθελοντών του KIDSSAVELIVES στους μαθητές της Γ΄τάξης.

9)Ομιλία για την Εφηβεία και την διαχείριση των αλλαγών του σώματος και της ψυχολογίας από ομάδα γιατρών –νοσηλευτών στους μαθητές της Α΄και Β΄τάξης.

10)Πραγματοποιήθηκε αναφορά, σύγκριση και αξιολόγηση της διατροφής των Ελλήνων στη διάρκεια της Ιστορίας από την Αρχαία Ελλάδα έως τη Νεότερη.

11)Συζήτηση και ενημέρωση πάνω στο «οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής».

12) Ενημέρωση για την αξία της μεσογειακής διατροφής

13) Ζυμωμένα τρόφιμα: Τρόπος παρασκευής και θρεπτική αξία. Παρουσίαση στην τάξη με την χρήση projector, άρθρων κυρίως για το γιαούρτι, ψωμί, κρασί, μπύρα και άλλα ζυμώμενα - βιοτεχνολογικά τρόφιμα.

14) Με το πρόγραμμα «Διατροφή και άθληση» παρουσιάστηκαν υγιεινοί τρόποι αναπλήρωσης ενέργειας μετά την άθληση. Ενημέρωση των μαθητών για τους τρόπους ελέγχου των τροφών ως προς τις θερμίδες και τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν.

15) Προβλήθηκε η αξία της νηστείας για τη διατήρηση της υγείας παρουσιάστηκαν νόστιμα και νηστίσιμα γεύματα στο «ένα παρεξηγημένο μενού».

16)Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για το πως μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα από «μότο γνωμικά και συνθήματα».

17) Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης –πρόληψης ατυχημάτων «Μαθαίνω να ζω με τα ηλεκτροκίνητα τρένα» από μηχανικούς του Οργανισμού Σιδηροδρόμων σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ήταν μια εβδομάδα πλούσια και εποικοδομητική που  έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές να ασχοληθούν με σημαντικά θέματα, έξω από το στενό πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος και να αποκομίσουν πολλά οφέλη και ανάλογες εμπειρίες.

 Φωτογραφίες από την Θεματική Εβδομάδα

Η Διευθύντρια 

Αναστασία Δαδιώτου

Επίδοση ελέγχων Α΄Τετραμήνου σχ.ετους 2018-19

Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών για το Α΄Τετράμηνο θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Παρασκευή 8-2-2019 στις 11:30

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου

Μη λειτουργία σχολείου στις 24-1-19

Σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου δεν θα λειτουργήσει στις 24-1-19 λόγω της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και των εκλογών της τοπικής  ΕΛΜΕ 

Η Διευθύντρια 

Αναστασία Δαδιώτου

 

 

 

Τροποποίηση προγράμματος για Τρίτη22-1-19

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 22-1-2019,  οι μαθητές θα σχολάσουν στις 13:20 διότι  θα πραγματοποιηθεί Παιδαγωγική Συνεδρίαση για τη λήξη του Α΄ Τετραμήνου.

Η Διευθύντρια

Αναστασία Δαδιώτου

Λειτουργία σχολείου στις 11-1-19

Αγαπητοί γονείς και μαθητές μετά από το τριήμερο επιπλέον κλείσιμο του σχολείου λόγω του χιονιού και του πάγου σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει πάλι κανονικά από αύριο Παρασκευή 12-1-19.

Σας υπενθυμίζω επιπλέον ότι έχουμε προγραμματισμένη εκδρομή για τις 17-1-19 και επειδή το χρονικό περιθώριο έχει στενέψει πολύ, πρέπει αύριο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εκδρομής(χρήματα -δηλώσεις)

Η Διευθύντρια

Αναστασία Δαδιώτου

Παραμένουν κλειστα τα σχολεα στο Δήμο Διονύσου

Τα σχολεία του Δήμου Διονύσου θα παραμείνουν κλειστά και στις 10-1-19

Η Διευθύντρια

Αναστασία Δαδιώτου

Κλειστα τα σχολεα στο Δήμο Διονύσου

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Διονύσου με απόφαση Δημάρχου, στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2019 εξ αιτίας  των καιρικών συνθηκών 

Η Διευθύντρια 

Αναστασία Δαδιώτου

Πρόσθετες πληροφορίες